Հինգ ամենաօգտակար գերհամեմունքները

474

newsyou.info-ն ներկայացնում է 5 ամենաօգտակար գերհամեմունքները:

Դարչին՝ սնունդ ուղեղի համար

Վերջերս հետազոտողները պարզել են, որ դարչինը բացի լավ համեմունք լինելուց՝ նաև բարձրացնում է տեղեկություն յուրացնելու մարդու ունակությունները: Դարչինը նաև օգնում է ավելի լավ վերահսկել շաքարի մակարդակն արյան մեջ:

Քրքում՝ ցավազրկող

Հնդկաստանում քրքումով մածուկը պարբերաբար դնում են վերքերի վրա, քանի որ այն արագացնում է ապաքինումը: Այս համեմունքի հիմնական մոլեկուլը՝ քուրքումինը, հզոր հակաօքսիդանտ է, որն ունի հակաբորբոքային հատկություններ: Քուրքումինը նաև մեղմացնում է արտրիտների, վնասվածքների, հիվանդ ատամների ցավը:

Կոճապղպեղ՝ օգտակար է ստամոքսի համար

Կոճապղպեղը՝ իմբիրը, հանգստացնում է մարսողական համակարգը՝ ազատելով ստամոքսի որոշ խնդիրներից: Այն հատկապես օգտակար է հղիության վաղ շրջանում տոքսիկոզի խնդիր ունեցող կանանց համար: Օգնում է նորմալացնել աղիների և ստամոքսի աշխատանքը:

Շաֆրան՝ հակադեպրեսանտ

Այս համեմունքը ավանդական պարսկական բժշկության մեջ վաղուց օգտագործվել է որպես տրամադրությունը բարձրացնող միջոց: Շաֆրանի էքսրակտն ավելացնում է ուղեղի կողմից սերոտոնինի՝ «ուրախության հորմոնի» արտադրությունը:

Կայնեյան պղպեղ՝ ճարպ այրող

Հետազոտությունները ցույց են տալիս, որ կապսիացինը՝ չիլի և կայենյան պղպեղներում հանդիպող հզոր բաղադրիչը, ազդում է նյութափոխանակության գործընթացների վրա և ուժեղացնում է օրգանիզմի հնարավորությունները ճարպերն այրելու գործում, ինչն օգնում է նիհարել:

Աղբյուր՝ 1in.am

Մեկնաբանություններ